6 de juny 2024

Mireu, mireu! Novetats a la media!

Com ja sabeu, per nosaltres és important mantenir actualitzada la mediateca. És per aquest motiu que sempre tenim la nostra prestatgeria de #novetats amb molt moviment. Però, no només gaudim de les novetats més fresques, sinó que també volem ser un espai de conscienciació per als temes que són d'interès públic. Així doncs, al llarg del curs, fem servir la prestatgeria del costat per a donar visibilitat ja sigui a escriptores dones, autors europeus o (en el mes que ens ocupa) el col·lectiu LGTBIQA+.


Enguany, també hem inaugurat una prestatgeria exclusivament dedicada al còmic! Ens sembla una exposició coherent amb la missió de La Il·lustrada, un projecte, per als nois i noies de segon d'ESO, que va néixer a la mediateca i del qual podeu llegir més informació aquí: https://mediatecaescolapianostrasenyora.blogspot.com/2024/01/explorant-el-mon-dels-albums-illustrats.html


La bústia de suggeriments s'ha convertit en el taulell de suggeriments! Les mediatecàries volem estar al corrent d'aquelles lectures que més interessen als i les joves, i això ens ajuda a fer la selecció per a la prestatgeria de novetats. Trobem que aquest nou mètode, exposant les recomanacions per tal que tothom les pugui veure, enriqueix l'experiència de venir a la mediateca i anima a deixar el propi suggeriment.


Per últim, una cosa en la qual portem tot el curs treballant: el nou etiquetatge dels llibres juvenils! 
Fins ara, la organització es feia segons el cognom de l'autor o autora, però vam percebre que les necessitats de l'alumnat per a buscar la propera lectura era ben diferent, era segons la temàtica. Així doncs, ens vam proposar dividir els llibres en fantasia/màgia, amor, misteri/terror, aventures, LGTBIQA+, ciència ficció/distopia i realisme/històric. I aquest ha sigut el resultat. Us agrada?




La mediateca va prenent noves formes amb l'objectiu
de fer cada cop més accessible i plaent l'experiència lectora.