24 d’oct. 2023

"Teixint comunitats", Dia de les Biblioteques 2023

Celebrem el Dia de les biblioteques aquí, en aquest espai acollidor i lluminós on tenim la sort de treballar. Els nois i noies aprofiten les saletes per fer treballs en grup; algunes artistes estan en silenci al voltant d'una taula grossa fent anar el seu llapis normal o el de la tauleta; altres et demanen recomanacions de llibres... 

Celebrem aquest dia per posar en valor el treball que realitzem totes les biblioteques espanyoles, de totes les tipologies (públiques, escolars, universitàries, especialitzades i nacionals/regionals), per a connectar els usuaris, crear xarxes de suport i col·laboració, fomentar la participació i el diàleg ciutadà, fer accessible la cultura i el coneixement a tota la població, independentment de l’edat, gènere, raça o lloc de residència.

Susan Orlean ens deixa aquestes paraules inspiradores, que creiem bonic compartir-les pel dia d'avui: "Veure un llibre, i agafar-lo, i tocar-lo i olorar-lo, et fa sentir que hi estàs connectant [...] Hi ha una manera en què un llibre conté tot allò humà, excepte la part corporal. És el pensament, els somnis i la informació que ens transmet d'una altra persona, i això és una sensació molt íntima i molt vital."