21 de març 2023

Àlbum de cromos d'Invisibles i Ocultes - Activitat amb 1r d'ESO

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona ens ha cedit l'exposició (IN)visibles i (O)cultes que hem tingut a l'escola durant aquest mes i que ens ha servit per crear activitats amb l'alumnat.

Amb els més petits de la casa hem volgut visibilitzar la vida i la trajectòria de vint-i-quatre dones que, des de l’antiguitat i passant per l’edat mitjana, moderna i contemporània, han fet grans aportacions al món de la ciència. Com? A través d’una activitat inusual: omplir un àlbum de cromos.

Amb grups d’entre quatre i cinc persones, els alumnes de 1r de l’ESO han pogut omplir els seus àlbums cercant als plafons informatius aquella informació que els preguntàvem. Per cada resposta correcta han obtingut imatges que han anat enganxant.



Volem agrair al Museu de Ciències Naturals de Barcelona el fet que ens hagi cedit l’exposició. D’aquesta manera hem pogut conèixer no només les aportacions científiques que han fet aquestes dones al llarg de la Història, sinó també totes aquelles dificultats que van haver de superar. Ens emportem un llegat i un aprenentatge molt enriquidors.

https://museuciencies.cat/exposicio_temporal/invisibles-i-ocultes/