1 de juny 2023

Catalunya, a la cua en comprensió lectora

Aquesta setmana hem rebut la notícia que Catalunya està a la cua en comprensió lectora a 4t de primària: l'informe PIRLS situa Catalunya (507) catorze punts per sota de la mitjana espanyola (521). El PIRLS és l'informe més gran que es fa a escala mundial sobre aquest tema, una iniciativa de l'Associació Internacional per a l'Avaluació del Rendiment Educatiu. A l'última edició hi han participat 57 països i 400.000 alumnes d'arreu del món. Entre aquests, els de 500 escoles de l'Estat.

La Generalitat remarca que s'ha reduït el percentatge d'alumnes amb nivell alt i han pujat els de nivell baix i intermedi. Són dues dades que, destaca el document, constaten un "rendiment significativament menor".

Des de la Mediateca volem insistir en el fet que calen més biblioteques disponibles, obertes i acollidores per als alumnes i la societat en general, doncs aquestes, carregades d'una infinitat d'oportunitats, es converteixen en un servei imprescindible malgrat que a vegades siguin les grans oblidades.