24 de gen. 2022

El Bookflix de la mediateca

Les sèries han canviat el ritme de lectura entre els joves. Ara quan arriben a casa prefereixen veure sèries i reserven la lectura pels trajectes de metro i bus.

Úrsula Salvador, psicòloga, diu en un interessantíssim article, que vivim en una societat on ho volem tot fàcil i al moment, per això la creativitat i la imaginació s'estan veient afectades, perquè no exercitem prou el cervell amb els llibres". La lectura s'entén com un esforç perquè hem d'imaginar molt més, en canvi és més fàcil seure i veure una sèrie i fer d'espectador.

Aconsella que és fonamental que no ens imposem un llibre, l'obligació sempre juga en contra. Ha de ser un llibre que ens atregui.

A la mediateca tenim molt clar que és important promocionar la lectura amb bons títols que en molts casos han de venir recomanats pels propis joves, per això hem creat un catàleg de lectures, una mica diferent, l'hem batejat amb el nom de "Bookflix" i vol ser un aparador seguint el format de Netflix on els alumnes poden veure quins llibres estan agradant més, quins recomanem i quines novetats han arribat a la mediateca.

Esperem que sigui una plataforma que desperti l'interès del nostres joves.