13 de març 2013

Codis QR




Aquests codis proporcionen accés a continguts digitals als mòbils que disposen de càmera i connexió a Internet. Trobareu aquests codis en diferents indrets públics de la ciutat com llibreries, botigues, biblioteques, i cada vegada més al metro.

Les aplicacions del telèfon interpreten el codi QR, com si fos un codi de barres, i desxifren l'adreça web, les dades de contacte o la informació general que contenen. D'aquesta manera no ens caldrà teclejar aquesta informació al nostre telèfon o al seu navegador, i per tant ens faciliten l'accés a pàgines web. Molts nous telèfons ja estan equipats. Si el telèfon no porta instal·lada cap aplicació per llegir codis QR, caldrà instal·lar-ne una.

La manera de fer-ho és accedint a la botiga de softare per al teu dispositiu mòbil (App Store, BlackBerry App World, Google Android Market, Nokia Ovi Store, Palm App Catalog, Windows Marketplace for Mobile...).

També es poden cercar utilitzant les paraules clau "QR + el model de mòbil", o bé instal·lar aplicacions directament dels seus desenvolupadors com ara:


Llegir codis QR és lliure i gratuït, però el tràfic de connexió a Internet es cobrarà a part a menys que es disposi de tarifa plana de connexió a internet mòbil.

Podeu provar fent una foto al codi QR del bloc de la mediateca i així estar al dia de les novetats.