1 de febr. 2013

Acabem la setmana amb PAU


El videoclip funciona com un curtmetratge que il·lustra la lletra de la cançó, però sense reflectir explícitament el que s'hi explica. 'Un secret que t'havia de dir', inclosa al disc 'Oferta de diàleg' (Música Global, 2011), és una història sobre un serbi (interpretat per Marc Pujol) i un bosnià (Biel Duran) que viuen en pobles veïns. Durant el conflicte bèl·lic tots dos s'ajuden mútuament a sobreviure desafiant la lògica de l'enfrontament i la fidelitat al bàndol.
L'origen de la cançó és una experiència real que un bosnià va explicar a Ribera a Bòsnia, l'any 2010. "A la guerra, quan la raó desapareix –diu Ribera–, actituds com la d'aquests homes són un lligam amb la vida. Quan vaig conèixer aquesta història vaig demanar permís per-ne fer una cançó, i me'l van donar amb la condició de canviar els noms dels protagonistes".
Per reproduir l'escenari del conflicte, el rodatge del videoclip es va fer a les antigues colònies industrials del Llobregat de Cal Vidal i Cal Rosal, a finals de gener. La cançó també sonarà en el concert que els Brams faran a Alfés (el Segrià) el 25 de febrer del 2012
Font: Diari Ara 20/02/2012