15 de juny 2021

Projecte "La Il·lustrada"

 


Què és un àlbum il·lustrat? Què el diferencia d'un còmic, d'una novel·la, etc? Què s'ha de tenir en compte a l'hora de llegir-lo? Puc entendre la història sense fixar-me en les il·lustracions? o només fixant-me en les il·lustracions i prescindint del text? La forma, la tipografia, les textures, els paratextos, la coberta, la portada... em donen informació de la història? 

Sobre aquestes qüestions i d'altres n'hem parlat a "La il·lustrada", projecte sobre àlbum il·lustrat que, enguany, ha viscut la seva primera edició. 

Els nois i noies de 2on d’ESO han tingut l’oportunitat de crear durant tres setmanes el seu propi àlbum il·lustrat. Per arribar aquest objectiu, han rebut formació per part de la Rosi i la Cristina, mediatecàries del centre, la il·lustradora Glòria Vives, l'escriptora Àngels Doñate i la narradora oral Judith Navarro. Com a tancament del projecte, els nois i noies han defensat els seus àlbums davant d’un jurat d’expertes que ha valorat el procés de creació, la presentació del projecte i el producte final: l’àlbum il·lustrat.

Voleu veure tot el procés? Us el mostrem a continuació.


Formació a càrrec de Rosi i Cristina, mediatecàries del centre: primer contacte amb el món de l'àlbum il·lustrat.






Creació del primer esbós-guió del projecte seguint la pauta de l’storyboard. 





Formació a càrrec de la il·lustradora Glòria Vives




Formació a càrrec de l'escriptora Àngels Doñate





Creació de l'àlbum il·lustrat





Formació a càrrec de la narradora oral Judith Navarro




Presentació dels àlbums il·lustrats davant del jurat d'experts





El grup guanyador va ser el creat per Aran Gasull, Mariona Mojal, Nil Romero, Joana Soley, Maria Gaye, Emili Miralles, Martina Gil de 2on d’ESO sota el títol d’“Humans”.

https://es.calameo.com/read/0007276886f230cec6bdb